MENU

Ser

d'Escultura urbana.

Aquest projecte neix de la intenció de participar en un concurs d'escultura publica.

Aquest anys el pobla de Torrelavit convoca el  Concurs d'Escultura urbana. [EdT]
La meva escultura "Ser" (200 x 85 x 75 cm, platina de ferro forjat), a sigut una de les escollides, serà exposada junt amb la resta de participants, en diferents localitzacions del poble formant un recorregut Una d'elles en serà escollida per quedar-se.

http://escultoric.torrelavit.cat/index.html

Redactat del projecta d'una bona amiga, Dúnia Contreras.


SER

La peça representada ens transporta, a través del seu material dur i rústec, a formes orgàniques en moviment, com acostuma a fer normalment el seu artífex. El títol de la peça és Ser d'ésser. D'aquí ,trobem la connexió amb totes les obres d'en Pol, aquesta imaginaria que el caracteritza: la voluntat de crear formes escultòriques vives, o que si més no, representin el fet de l'existència.

A Ser, ho tornem a trobar, i potser, amb més força que mai. L'autor ens mostra el que podria ser un cos inert, mort, però que ha tingut vida en algun moment, i del que ara només en trobem les restes. La idea de vida es plasma amb potència essent no solament representada, sinó intuïda en un passat remot. Les restes d'aquest cos inert, no ens deixen percebre de quin tipus de ser es tractava, però ens transmeten amb vigor l'energia i el poder d'allò que havia tingut vida i que, per tant, havia sigut.