MENU
Una escultura en la via publica.

Se m'encomana el disseny d'una font publica per commemorar els 150 anys de la constitució de la societat Aigües de Mina vella, SCP - Aigües de Vilassar, SLU. Ubicada a l'Av. Arquitecte Eduard Ferrés cruïlla amb Av. Montevideo de Vilassar de Mar l'any 2014.


Creo per ells, aquest projecta junt amb l'ajuda del meu pare, dissenyem aquesta font, un monument commemoratiu batejat amb el nom de "La Font de Mina Vella". Coronada per una figura femenina de ferro forjat que recolzada en una mà sosté una barca de vela amb l'altra mà enlairada, mentre relaxada la contempla amb els cabells ondulats pel vent.

 


És una representació metafòrica de l'aigua personificada amb la figura d'una noia jove i nua. Significa una deessa, una musa de l'aigua, que durant tot aquest temps ha vetllat pel poble, fent fèrtils els camps, apagant la set dels seus habitants, i nodrint cada casa d'aquest bé tan preuat fent que mai deixessin de brollar les aigües de les eixides i les basses. La barca que sustenta significa la vila, la vida d'una gent lligada al mar i la pesca, i la font on es recolza, són els fonaments d'una antiga civilització que ha mantingut les seves arrels ben ancorades a terra, enfortint-les amb el pas del temps per poder seguir mirant cap a un horitzó on les generacions seguiran creixent.