MENU

El Torró 2017, Pastisseria Uño.

Un treball dolç.

Des de ja fa uns quants anys, la Pastisseria Uño de Mataró en mans del reconegut pastisser Claudi Uño, van iniciar aquest deliciós projecte d'intercanviar art i gastronomia.


Aquestes festes de 2017 vaig ser l'afortunat de rebre aquesta curiosa proposta. Mai més ben dit, deliciosa i dolça col·laboració creativa amb l'artista de les xocolates. Així doncs ens vam posar a treballar, després d'unes reunions amb el pastisser, d'intercanviar conceptes i opinions i compondre diferents maquetes i provar de textures com de formes que poguessin funciona. Vaig tant trobar-ne el fil com el concepte per crear el torró. Aquest n'és el resultat.


L'obra representa el brolli de la sang que les emocions ens produeix aquestes dates de festivitats nadalenques, tant per l'alegria que compota retrobar-se amb la gent que estimes com la tristesa que ens envaeix pensar amb els que ja fa temps en van deixar i no poden estar entre nosaltres. Un conjunt de formes ondulades, forats i protuberàncies amb efectes lluents de tons càlids amb el contrast dels freds del color del ferro, donen forma al torró creat per l'ocasió.
Posteriorment un cop realitzada l'obra, és feina del pastisser trobar la manera de reproduir l'obra amb la xocolata i incorporar-hi els gustos que prèviament ha consultat amb l'artista.


Molt contents del resultat, podria dir que ja forma part dels Torrons d'autor de l'emblemàtica pastisseria.

El Brolli /  Torró de cruixent de sèsam caramel·litzat amb trufat de yuzu.